Betaalbaar recreëren op de Veluwe!

De omgeving

De camping ligt midden op midden op de Veluwe, op loopafstand van het dorp Epe. De gemeente Epe kent twee kernen bestaande uit Vaassen-Epe en Oene.

Het is een levendige gemeente met ruim 33.000 inwoners dat bestaat uit de dorpen Emst, Epe, Oene en Vaassen, met buurtschappen zoals Gortel, Wissel, Zuuk, Tongeren, Niersen en Vemde.

De Noord-Oost Veluwe is een recreatiegebied met veel natuurschoon. In Epe zijn duizenden hectaren natuur. Er zijn door de bossen en over de heidevelden prachtige ruiter-, wandel- en fietsroutes uitgezet. Ook onze omgeving is bij uitstek geschikt voor wandelen, fietsen en genieten van de prachtige natuur. Een leuke camping in de nabijheid van het amusementspark de Wissel is in de buurt. Ook heeft Epe goede ontspanningsmogelijkheden.

Enkele filmpjes van Erik Peek geven een idee van de verrassende directe omgeving. In de omgeving liggen Emst en Hierden (bij Harderwijk) met elk een Wellnesscentrum, respectievelijk De Veluwse Bron en De Zwaluwhoeve.

Epe is gelegen in de driehoek Zwolle, Apeldoorn en Harderwijk, die met de auto in zo’n 20 minuten zijn te bereiken. Epe heeft een leuk winkelcentrum en restaurants. Bij Emst is onder andere het recreatiegebied Kievietsveld gelegen, met een waterskicentrum. Tussen Emst en Vaassen bevindt zich een kaarsenmakerij en een forellenvijver. In de bossen tussen Epe en Heerde is het zwemwater het Heerderstrand gelegen. Ook bevinden zich bij de randmeren enkele stranden.

Recreatie verblijf is mogelijk middels kamperen, seizoenplaatsen en vaste staanplaatsen.

Vanaf de camping is het 25 kilometer naar Zwolle, 15 kilometer naar Apeldoorn en 20 kilometer naar Harderwijk, Elburg of het Veluwemeer. In de zomermaanden worden in Epe vele evenementen georganiseerd. Een bezoek aan het iets verder gelegen culinaire dorp Vierhouten is niet te versmaden. 

Jazz
Elk weekeinde zijn er gedurende de zomermaanden gratis jazz-concerten in Epe.

Attracties in de omgeving:

Over de Veluwe
De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre. De Veluwe meet ongeveer 1000 km². Een gebied met een oppervlakte van 91.200 ha is aangemerkt als Natura 2000-gebied. Vanaf de stad Hattem in het noorden wordt het gebied ruwweg begrensd door Apeldoorn, Dieren, Arnhem, Wageningen, Ede, Barneveld en Harderwijk.

Grote delen van de Veluwe bestaan uit stuwwallen uit de Saale-ijstijd. Ten noorden van Rheden, in het Nationaal Park Veluwezoom, ligt bij het Rozendaalsche veld het Signaal Imbosch, het hoogste punt van de Veluwe op 110 meter hoogte. Dit is de hoogste stuwwal van Nederland en het hoogste punt van Nederland buiten Zuid-Limburg.

In het noorden liggen onder andere het stuifzandgebied Leuvenhorst en het Leuvenumse Bos. Ter hoogte van Apeldoorn bevindt zich Kroondomein Het Loo, dat met 10.400 hectare het grootste landgoed in Nederland is. Ten onrechte wordt de Veluwe soms gelijkgesteld met Nationaal Park De Hoge Veluwe dat er minder dan een twintigste deel van uitmaakt.

Fotoalbum 

Campingpark De Koekamp
Tongerenseweg 126, 8162 PP Epe
Telefoon: 0578-614117
E-mail: info@dekoekamp.nl
kvk. nummer: 813894050

Openingstijden receptie

Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 12:00

Zondag gesloten